"Τα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ενός ιππότη"-"Οι ΣΥΓΓΝΩΜΕΣ μιας μάγισσας "

Διαβάσαμε τα νέα παραμύθια της Ιωάννας Μπαμπέτα, σε εικονογράφηση Αιμιλίας Κοντού, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!



Δύο γλυκές ιστορίες, με πρωταγωνιστές τον Αρθούρο και την Ερμιόνη, που συνδέονται μεταξύ τους και αντικατοπτρίζουν τον κόσμο, στον οποίο ταξιδεύουν τα παιδιά με την φαντασία τους! Δύο γλυκές λέξεις, Συγγνώμη και Ευχαριστώ, που συχνά ξεστομίζονται δύσκολα, αλλά έχουν τέτοια δύναμη στις διαπροσωπικές σχέσεις των παιδιών αλλά και των ενηλίκων! Μέσα από τα παραμύθια, γίνεται κατανοητή η σημασία αυτών των δύο λέξεων, που όπως φαίνεται, έχουν μαγικά αποτελέσματα!


Και τα δύο παραμύθια περιλαμβάνουν στο τέλος οδηγό για γονείς και εκπαιδευτικούς, με συμβουλές, θεωρητικό πλαίσιο και ασκήσεις για τα παιδιά!
Και τα δύο παραμύθια έχουν εικονογραφηθεί φανταστικά από την Αιμιλία Κονταίου, η οποία κατάφερε με μικρές λεπτομέρειες στους πρωταγωνιστές να συνδέσει τις δύο ιστορίες. 

Αναλυτικότερα:


"Τα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ενός ιππότη"
Ο Αρθρούρος πίστευοντας πως ο ιππότης χρειάζεται σπαθί, ασπίδα και κάστρο, μετέτρεψε με την φαντασία του την παιδική χαρά σε περιπετειώδη μάχη! Συνειδητοποίησε και αυτός με την σειρα του πως ιππότης γίνεσαι και με άλλους τρόπους, πιο απλούς και πιο...ευγενικούς!

"Οι ΣΥΓΓΝΩΜΕΣ μιας μάγισσας"
Η Ερμιόνη έκανε το σπίτι άνω κάτω προσπαθώντας να μοιάσει με μάγισσα! Τα κατάφερε μεν, συνειδητοποίησε δε πως μάγισσα γίνεσαι και με άλλους τρόπους, πιο απλούς και πιο...ευγενικούς!



Τα παραμύθια κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να βρείτε πατώντας  Εδώ και  Εδώ !


Καλή ανάγνωση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Το σποράκι ταξιδεύει"

"Ο Τίμος πηγαίνει στο σχολείο" από τις εκδόσεις Μίνωας