"Φίλοι πάνω κάτω"

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου "Φίλοι πάνω κάτω", από το δυνατό συγγραφικό δίδυμο, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, σε εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος!



Περιγραφή βιβλίου: 
Ο παππούς της Κατερίνας μένει στον τελευταίο όροφο μιας ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΊΑΣ, με κλειδωμένες πόρτες, κλειστά παράθυρα και φαρδιά μπαλκόνια, πάντα έρημα και βουβά. Τι γίνεται όμως όταν η κόκκινη μπάλα της εγγονής του, ονόματι Κατερίνας, πέφτει στο κάτω μπαλκόνι;



 Η Κατερίνα αποφασισμένη να πάρει πίσω την μπάλα της, χτυπάει πόρτες και κουδούνια,  πάνω κάτω, κάνοντας την πολυκατοικία άνω κάτω! Γνωρίζει τους ένοικους της πολυκατοικίας και, παράλληλα, ανακαλύπτεί τον δικό τους μαγικό μικρόκοσμο!
Μα πως συνδέονται όλοι οι αυτοί οι άγνωστοι μεταξύ τους; Τι μπορεί να αναζητεί ένα μικρό κορίτσι μαζί με τον παππού, με έναν μουσικό, έναν ψαρά, έναν θηριοδαμαστή και μία γιαγιά;

 Η ζωντανή και έξυπνη εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου, η οποία αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο την ΜΕΓΆΛΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΊΑ, δίνει αφορμή στα παιδιά να αναπτύξουν την παρατηρητικότητα τους και να ενισχύσουν το λεξιλόγιο τους!


 Κεντρικό Νόημα:
Οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής, μας κάνουν να αποξενωνόμαστε από τους γύρω μας και, συχνά, να μην γνωρίζουμε ουσιαστικά τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας. Ένα βιβλίο με αρκετή δόση χιούμορ, για την φιλία, την αποξένωση, την διαφορετικότητα των ανθρώπων και τον αυθορμητισμό της εγγονής, που οδηγεί στην γνωριμία όλων των ενοίκων! Ο καθένας, φέρει στοιχεία από τον δικό του μαγικό κόσμο στο τραπέζι και όλοι μαζί καταλαβαίνουν πόσο κρίμα ήταν, που δεν γνωρίζονταν μέχρι τώρα!



Δραστηριότητες:

  • Συζήτηση για τα επαγγέλματα και το ιδιαίτερο λεξιλόγιο των όρων του κάθε επαγγέλματος!
  • Ομαδική κατασκευή του "αλλόκοτου άγνωστου κυρίου". 



  • Παρατήρηση με μεγεθυντικό φακό των εικόνων του βιβλίου. 
  • Εξοικείωση με χωρικές έννοιες: πάνω, κάτω.
  • Εικαστικά: Ελέυθερη ζωγραφική του αγαπημένου χαρακτήρα.  
  • Μαθηματικά : Αρίθμηση έως το 5 και αντίστροφα.





Καλή ανάγνωση! 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Το σποράκι ταξιδεύει"

"Ο Τίμος πηγαίνει στο σχολείο" από τις εκδόσεις Μίνωας