"Έλα να παίξουμε μαζί" Πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά με ΔΕΠ-Υ

Παρουσίαση Βιβλίου 

"Ελα να παίξουμε μαζί"
Πρόγραμμα δραστηριοτήτων 
για παιδιά με ΔΕΠ-Υ
Της Μαριάννας Λαγουμίδη

Εικονογράφηση:Χριστίνα Τσιχριντζή
Εκδόσεις Γρηγόρη 


Πριν περιγράψω το βιβλίο, θα ήθελα να τονίσω πως αντιλαμβάνεσαι την ποιότητα του βιβλίου από την πρώτη κιόλας σελίδα! 

Από την αρχή παραθέτει σαφείς και αναλυτικές οδηγίες χρήσης του βιβλίου για μια επιτυχημένη πληρέστερη παρέμβαση στα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα. Οι συμβουλές είναι τόσο στοχευμένες και, παράλληλα, λιτά δοσμένες, ώστε να μπορέσει ο κάθε γονέας να αντεπεξέλθει με επιτυχία στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο γονέας ακριβώς τον τρόπο, την ώρα, την στάση και πολλά άλλα μυστικά που θα πρεπει να ακολουθήσει.


Ακόμη, την ποιότητα του βιβλίου την αντιλαμβάνεσαι από την στάση που έχει προς το παιδί! "Ας σταματήσουμε να πιστεύουμε πως αυτά τα παιδιά δεν προσπαθούν, γιατί προσπαθούν πολύ περισσότερο από εμάς" αναφέρει η συγγραφέας ανατρέποντας το στερεότυπο του "ατακτου παιδιού".


Το πιο σημαντικό στοιχείο στο βιβλίο είναι πως οι λέξεις επιβράβευση και παιχνίδι επαναλαμβάνονται συνεχώς! Τα παιδιά έχουν ανάγκη να μάθουν μέσα από το παιχνίδι διασκεδάζοντας και να νιώσουν την ικανοποίηση ότι τα κατάφεραν! Συνεπώς, η επιβράβευση διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην προσπάθεια του παιδιού, καθώς και στην επιθυμία του να συνεχίσει και να εξελιχθεί! 


Το βιβλίο περιλαμβάνει 52 δραστηριότητες (ναι, καλά άκουσες, 52!!!) μία για κάθε εβδομάδα του χρόνου, η οποία έχει διάρκεια μιας εβδομάδας ! Συνοδέυονται από παραστατική εικονογράφηση και συγκεκριμένους στόχους, ενώ δίνεται ο εμπλουτισμός της κάθε δραστηριότητας. Στοχεύουν στην ενίσχυση της δημιουργικότητας, της συγκέντρωσης και της επινοητικότητας!



Δεν ήξερα ποιες να διαλέξω για να παρουσιάσω! Παρακάτω θα βρεις 3 από τις 52! 






Το βιβλίο από τις εκδόσεις Γρηγόρη μπορείτε να το βρείτε Εδώ


Καλή ανάγνωση!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Το σποράκι ταξιδεύει"

"Ο Τίμος πηγαίνει στο σχολείο" από τις εκδόσεις Μίνωας